Spelersvakbond wil duidelijkheid: 'Ajax absoluut niet tot kampioen uitroepen'

Spelersvakbond wil duidelijkheid: 'Ajax absoluut niet tot kampioen uitroepen'

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 15:01wo 25-03-2020 om 15:01

Spelersvakbond VVCS hoopt woensdag meer duidelijkheid te krijgen van de KNVB over een eventueel vervolg van de Eredivisie. Volgens voorzitter Evgeniy Levchencko hebben verschillende spelers al laten weten dat ze liever niet meer willen voetballen.

"De spelers zijn nu al een paar weken aan het trainen in thuisisolement, maar waar doen ze het eigenlijk voor?", zegt Levchenko woensdag in gesprek met NU. "Zij willen weten waar ze aan toe zijn en dat weet nu eigenlijk niemand. Wij hopen dan ook vandaag meer te horen van de KNVB."

Levchenko zou het vreemd vinden als de Eredivisie snel weer opgepakt wordt. "Als de competities na het einde van de eerste maatregelen op 6 april wordt hervat, dan staat dat haaks op het nieuwe beleid van het RIVM en het kabinet. Met spelers, stafleden en cameramensen zit je bij een wedstrijd zonder publiek al snel op honderd aanwezigen. Dat is dan lastig te verantwoorden naar de maatschappij."

"Maar ik snap wel dat de KNVB het liefst het seizoen wil afmaken", vervolgt Levchenko. De KNVB heeft al laten weten dat er in ieder geval tot 1 juni geen publiek welkom is. Scenario's over wat er gebeurt als de competitie niet meer verder gespeeld kan worden, zijn nog niet gecommuniceerd. "Ik vind dat je Ajax absoluut niet mag uitroepen tot kampioen. Dat scenario wil je te allen tijde voorkomen. Dan nog eerder het seizoen ongeldig verklaren, maar dan zit je weer met de verdeling van de Europese tickets en worden AZ en Willem II waarschijnlijk gek", aldus Levchenko.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws