Balende Van Aanholt zag Eredivisie-deal verdampen: 'Hij wilde me zó graag hebben'

Balende Van Aanholt zag Eredivisie-deal verdampen: 'Hij wilde me zó graag hebben'

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 16:34wo 25-03-2020 om 16:34

Patrick van Aanholt baalt van het feit dat Chelsea in het verleden een transfer naar FC Twente heeft voorkomen. In 2012 wilde de toenmalige trainer Steve McClaren hem koste wat kost overnemen van Chelsea.

Na huurperiodes bij Coventry City, Newcastle United, Leicester City en Wigan Athletic mocht Van Aanholt uitgeleend worden aan club buiten Engeland. Als het aan de inmiddels 28-jarige linksback had gelegen, was de keuze destijds op FC Twente gevallen. Chelsea had echter andere plannen en verhuurde hem aan Vitesse.

"Michael Emenalo was de technisch directeur", vertelt Van Aanholt acht jaar na dato aan The Athletic. "Ik heb een paar keer met hem gesproken. Ik heb tegen hem geschreeuwd! Ik had een akkoord met Twente, dat op dat moment bovenaan stond in Nederland. Steve McClaren was de manager en ik wilde heel graag voor hem spelen. Hij wilde me zó graag hebben, dus ik dacht: cool."

Een belletje van Emenalo gooide echter roet in het eten. "Michael maakte duidelijk dat ik naar Vitesse moest. Nee, ik wilde niet naar Vitesse, ik wil naar FC Twente, zei ik. Maar ik moest echt. Ik accepteerde het, maar vervolgens speelde ik niet." Van Aanholt kwam uiteindelijk tot zeventig Eredivisie-optredens in drie seizoenen Vitesse. Hij staat nu onder contract bij Crystal Palace.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws