Luijckx traint weer: 'We zijn eerder dan in Nederland begonnen met maatregelen'

Luijckx traint weer: 'We zijn eerder dan in Nederland begonnen met maatregelen'

25-03-2020 18:24
9

Kees Luijckx heeft in Denemarken – met de nodige restricties - de training hervat met zijn club Silkeborg IF. Of de 34-jarige verdediger nog in actie komt voor zijn ploeg, blijft evenwel de vraag vanwege het coronavirus.

"Het is ook hier te hopen dat er snel een knak komt in de groei van het coronavirus. In Denemarken zijn ze al wel vroeg begonnen met de maatregelen, eerder dan in Nederland", reageert Luijckx tegenover het Algemeen Dagblad. De afgelopen twee weken bracht hij met zijn vrouw en twee kinderen door in een zomerhuisje aan zee. Daar was ook Rafael van der Vaart met Estavana Polman.

"We zijn goed met elkaar bevriend, hebben ook kinderen in dezelfde leeftijd", zegt de oud-speler van onder meer AZ, Excelsior, NAC Breda en Roda JC. "Hier aan de kust hebben we een mooi stukje strand gevonden met een voetvolley-veldje, waar we elke dag een potje kunnen spelen. Dat is wel echt genieten. Rafael is nog altijd zo goed, en voor mij is het ook een goede manier om mijn conditie op peil te houden."

Luijckx wacht de ontwikkelingen ondertussen af. Aangezien zijn contract deze zomer afloopt, is het onduidelijk of hij nog in actie komt voor Silkeborg. De routinier sluit een terugkeer naar Nederland niet uit. "Een mooie afsluiting in Nederland zou leuk zijn, maar dan moet het wel van beide kanten goed voelen. Eerst maar eens hier weer aan het voetballen komen. Dat zou betekenen dat het coronavirus verdwijnt. En dat is het allerbelangrijkste."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie