'Ik werd opgebeurd, omdat ik zó dicht bij het EK 2020 met Oranje was'

'Ik werd opgebeurd, omdat ik zó dicht bij het EK 2020 met Oranje was'

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 23:39wo 25-03-2020 om 23:39

Tim Krul baalt als een stekker dat het EK met een jaar verplaatst is. De doelman kende een zeer sterke periode bij Norwich City en zat zelfs in de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman en keeperstrainer Patrick Lodewijks. Het EK was in zicht voor Krul.

Vanwege de coronauitbraak heeft de UEFA besloten om het EK met een jaar te verplaatsen. Dat kwam hard aan bij Krul. "Na de UEFA-beslissing om het EK uit te stellen, kwamen medespelers en stafleden naar me toe om me op te beuren", vertelt Krul aan De Telegraaf.

"Ze dachten dat het nodig was, omdat ik zó dicht bij het EK in 2020 was. Maar dat hoefde niet. Ik heb al voor mijn land mogen uitkomen, met het WK in 2014 en de strafschoppenreeks tegen Costa Rica als hoogtepunt."

Krul sprak met Koeman en zat bij de voorselectie van Oranje voor de duels met de Verenigde Staten en Spanje. De gesprekken gaven hem een goed gevoel. "Misschien krijg ik tijdens de interlands in augustus en september een kans om me te laten zien. Ben ik er volgend jaar tijdens het EK bij, dan is het prachtig. Zo niet, dan heeft het niet zo mogen zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws