'Ajax hoeft niet te verkopen, maar clubs als PSV en AZ inmiddels misschien wel'

'Ajax hoeft niet te verkopen, maar clubs als PSV en AZ inmiddels misschien wel'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 10:54do 26-03-2020 om 10:54

Zaakwaarnemer Guido Albers denkt dat een club als Ajax niet heel erg gaat lijden onder een transferperiode met beperkte financiële middelen, maar voor PSV, AZ en Feyenoord kan dit anders uitpakken. Hij verwacht een meer realistische transfermarkt in de zomer. 

"Ik denk dat de grote clubs wel betalen als ze een speler graag willen", zegt Albers in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar de transferperiode wordt anders. Kleinere clubs hebben sponsors die het nu ook moeilijk hebben. Misschien krijgen we nu wel transferbedragen die na deze situatie met corona meer marktconform zijn."

Albers neemt AZ als voorbeeld. "Viergever en Gudelj waren spelers van 4 of 6 miljoen. Maar nadat Vincent Janssen voor 22 miljoen euro was vertrokken naar de Spurs, is de marktwaarde van de AZ-spelers ook naar een ander level gegaan. En bij Ajax is er heel veel geld voor De Ligt, De Jong en nu Ziyech betaald. Maar als de topclubs vertrouwen hebben in grote talenten, dan blijven ze goed betalen. Alleen is de vraag hoeveel. Ajax hoeft niet te verkopen als het gewenste bedrag niet op tafel komt, maar clubs als PSV en AZ inmiddels misschien wel. En wat zijn de gevolgen voor Feyenoord? Daar werden de spelers de laatste maanden eindelijk meer waard. Hoe is dat nu?"

Inmiddels wordt er ook al gespeculeerd over een uitstel van de transferperiode, als blijkt dat de competities niet voor 30 juni uitgespeeld kunnen worden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws