Van Bronckhorst kan bijna 'debuteren' op Chinees trainingsveld: 'Bijna afgelopen'

Van Bronckhorst kan bijna 'debuteren' op Chinees trainingsveld: 'Bijna afgelopen'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 09:58do 26-03-2020 om 09:58

Giovanni van Bronckhorst kan alsnog beginnen aan zijn eerste trainersklus in het buitenland. De kampioenstrainer van Feyenoord werd aan het begin van het jaar aangesteld bij Guangzhou R&F, maar moest China niet lang daarna verlaten vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Terwijl de pandemie in Europa zijn hoogtepunt lijkt te bereiken, heeft China het ergste al achter de rug. Van Bronckhorst en zijn spelers kunnen binnenkort zelfs het trainingsveld weer op, weet zijn zaakwaarnemer Guido Albers. De selectie heeft al een trainingskamp in Dubai achter de rug. "Dan moet je in China twee weken in quarantaine. Dat is nu bijna afgelopen", aldus Albers in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Daarna is zijn selectie nog een paar dagen vrij voordat ze weer het trainingsveld opgaan."

Van Bronckhorst en zijn assistenten Jean-Paul van Gastel en Arno Philips zouden eigenlijk eind februari voor het eerst in de dug-out zitten bij een Super League-wedstrijd. De start van de Chinese competitie is uitgesteld, maar volgens Albers kan er binnenkort 'gewoon' weer gevoetbald worden. "Ik denk dat de competitie eind mei wel van start kan gaan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws