'Groot nieuws: FIFA wil contracten en transferperiode verlengen vanwege corona'

'Groot nieuws: FIFA wil contracten en transferperiode verlengen vanwege corona'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 14:46do 26-03-2020 om 14:46

Laatste update: donderdag 26 maart 2020 om 14:49do 26-03-2020 om 14:49

Groot nieuws vanaf het FIFA-hoofdkwartier in Zürich: alle aflopende contracten zouden verlengd moeten worden tot het einde van de uitgestelde competities. Het is één van de belangrijkste voorstellen van de zogeheten coronaviruswerkgroep van de FIFA, meldt Reuters.

Het persbureau heeft inzage gehad in vertrouwelijke documenten van de FIFA. Daarin staat dat de deadline van de contracten moet worden opgerekt tot het moment waarop iedere competitie klaar is met het huidige seizoen. Daarna wordt bekeken hoe er invulling wordt gegeven aan de transferperiode en de start van het nieuwe seizoen.

Het zou betekenen dat de contracten van spelers en trainers automatisch verlengd worden, zodat het seizoen 2019/2020 zonder competitievervalsing kan worden uitgespeeld. Zo zou Hakim Ziyech per 1 juli speler van Chelsea zijn, maar blijft hij mogelijk tóch langer bij Ajax.

Daarnaast wordt onderzocht of de duur van de transferperiode aangepast kan worden. In de meeste landen is de window tot eind augustus geopend. Door het EK te verplaatsen naar 2021, heeft de UEFA ruimte gemaakt om de competities later uit te spelen. Aanvankelijk was 30 juni de uiterlijke speeldatum, omdat veel contracten dan aflopen. Het is sterk de vraag of dat haalbaar is.

Volgens Reuters worden de voorstellen van de coronaviruswerkgroep donderdag door de FIFA besproken. Er zijn nog geen knopen doorgehakt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Goed idee van de FIFA?

(2393 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws