'Google-spits' Bakx wacht af: 'Misschien stop ik, misschien ga ik nog jaren mee'

'Google-spits' Bakx wacht af: 'Misschien stop ik, misschien ga ik nog jaren mee'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 19:17do 26-03-2020 om 19:17

Istvan Bakx blijft voorlopig in Zuid-Afrika, hoewel het land momenteel in lockdown zit na de uitbraak van het coronavirus. De 34-jarige Zeeuw, ook wel bekend als de Google-spits, speelt sinds afgelopen zomer voor Ajax Cape Town en heeft besloten de situatie nog even aan te kijken.

Bakx heeft al een tijdje uit voorzorg in quarantaine gezeten, nadat de vader van een klasgenoot van zijn dochter was besmet. "De school sloot meteen en ik mocht ook even niet naar de club om te trainen. Ik heb toen een tijdje binnen gezeten, ben getest, maar gelukkig hadden we allemaal geen corona", vertelt hij aan de clubsite van zijn oude werkgever Go Ahead Eagles. "Vervolgens ben ik gewoon weer gaan trainen, tot deze week dus de aankondiging van die lockdown kwam."

Waar landgenoot Boy de Jong besloot zijn contract bij Stellenbosch FC te laten ontbinden en terug naar Nederland te vliegen, blijft Bakx voorlopig in Kaapstad. Wat de nabije en verre toekomst brengt voor Bakx - in het bezit van een eenjarig contract - weet hij niet. "Ik kan besluiten om nog een jaartje hier te blijven, maar ik kan ook zomaar weer terug naar Nederland gaan. Misschien stop ik volgend jaar wel en misschien ga ik nog jaren mee. En wie weet pak ik het trainersvak ook nog wel een keer op, daarvoor heb ik al een paar diploma's op zak."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws