Vlammend betoog voor Neymar-deal: 'Martínez is nog niet klaar voor Barça'

Vlammend betoog voor Neymar-deal: 'Martínez is nog niet klaar voor Barça'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 20:48do 26-03-2020 om 20:48

FC Barcelona moet zijn pijlen deze zomer niet op Lautaro Martínez, maar Neymar richten. Zowel de spits van Internazionale als de dribbelaar van Paris Saint-Germain is in beeld in Camp Nou, maar Rivaldo heeft een duidelijke voorkeur voor zijn Braziliaanse landgenoot.

"Ik geloof in Neymar. Zijn vertrek bij Barcelona was misschien een fout, maar als je hem terug kunt halen voor minder dan de 222 miljoen euro die PSG betaalde, dan moet de club die kans grijpen", zegt Rivaldo tegen Betfair. "Op 28-jarige leeftijd heeft hij nog veel te bieden. Hij zou een geweldige aanwinst zijn voor Barça. Hij kent de club en heeft de persoonlijkheid om het verschil te maken."

De oud-speler van de Catalanen ziet nog een ander voordeel: Neymar weet wat het is om succesvol te zijn naast Lionel Messi. Topaankopen als Philippe Coutinho en Antoine Griezmann hebben daar beduidend meer moeite mee. "Dat hij het veld moet delen met Messi schrikt hem niet af en de Argentijn zou hem graag weer bij het team hebben."

Rivaldo heeft dan ook een duidelijk transferadvies voor Barça. "Volgens de geruchten willen ze Martínez van Inter, maar de 22-jarige Argentijn moet zich nog verder ontwikkelen en ervaring opdoen. Hij is een waardevolle speler voor Inter, en kan in de toekomst een topspeler worden, maar hij is nog niet klaar voor Barça."

"Barcelona moet Neymar terughalen en de overweldigende aanval met Messi en Luis Suárez herenigen. Daarvoor moeten ze financieel alles in het werk stellen, zeker nu PSG open lijkt te staan voor meer realistische aanbiedingen", aldus Rivaldo. "Als Neymar zijn excuses aanbiedt, zal alles goed zijn. Hij zal Camp Nou veroveren met zijn briljante spel."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Barça nog proberen om Neymar te halen?

(11115 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws