'Ronaldo kwam naar mij toe en zei: het is een schande, maai het gras!'

'Ronaldo kwam naar mij toe en zei: het is een schande, maai het gras!'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 23:16do 26-03-2020 om 23:16

Gary Neville hield het slechts vier maanden vol als trainer van Valencia, maar hij bewaart wel mooie herinneringen aan het duel met het Real Madrid van Cristiano Ronaldo. De Portugese ster beklaagde zich vooraf bij zijn voormalig teamgenoot van Manchester United.

Valencia beleefde een zeer moeizaam seizoen in 2015/2016 en daar kon Neville geen verandering in brengen. Toch deed de Engelsman zijn uiterste best. Zo werd het veld voorafgaand aan het treffen met Real Madrid verwaarloosd. "Wat ik mij het beste herinner van die wedstrijd was onze tactiek. We lieten het gras erg lang en sproeiden het veld niet, zodat de bal niet snel rond kon gaan", zegt hij tegen Sky Sports. "We wilden Cristiano Ronaldo en Gareth Bale afremmen."

Daar was vooral de Portugees niet blij mee. "Het was een knollenveld", beaamt Neville. "Cristiano kwam naar mij toe voor de wedstrijd en zei: Het is een schande, maai het gras! Ik zei dat we dat dus absoluut niet gingen doen. Het was uitgesloten dat we hem die avond lieten dribbelen."

De aanpak van Neville en Valencia leverde succes op. De Koninklijke speelde met 2-2 gelijk in Mestalla. "Het werd een ongelofelijke avond", besluit de voormalige rechtsback.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws