KNVB: Kabinet komt sportverenigingen tegemoet met eenmalige gift

KNVB: Kabinet komt sportverenigingen tegemoet met eenmalige gift

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 06:56vr 27-03-2020 om 06:56

Laatste update: vrijdag 27 maart 2020 om 09:58vr 27-03-2020 om 09:58

Sportverenigingen- en stichtingen komen in verband met de coronacrisis in aanmerking voor een tegemoetkoming. Bedrijven maken aanspraak op een bedrag van 4000 euro.

Dat meldt de KNVB. Het kabinet is bezig met een noodfonds om noodlijdende bedrijven uit de brand te helpen. In veel gevallen kunnen zij niet meer voor de kosten opdraaien omdat zij geen geld meer verdienen. Dat geldt ook voor sportclubs, maar het is niet duidelijk of met profclubs weer andere afspraken gemaakt worden.

'Ondernemers kunnen via dit loket een eenmalige tegemoetkoming ontvangen als zij hun vaste lasten niet meer kunnen betalen door de maatregelen tegen het Coronavirus. Vandaag is besloten dat ook sportverenigingen en -stichtingen via het Noodloket een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000,- euro kunnen ontvangen', laat de KNVB op de website weten.

Verenigingen kunnen in de nabije toekomst een aanvraag doen bij het Noodloket van het ministerie van Economische Zaken. De regeling is voor alle organisaties die hiervoor in aanmerking komen gelijk.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws