'Denk dat Ajax eerder voor Wijndal gaat dan voor Stengs'

'Denk dat Ajax eerder voor Wijndal gaat dan voor Stengs'

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 15:14vr 27-03-2020 om 15:14

Ajax-watcher Marco Timmer van Voetbal International verwacht niet dat Ajax de hoofdprijs zal betalen voor Calvin Stengs, voor wie AZ vermoedelijk veel geld zal vragen. Hij denkt dat linksback Owen Wijndal een realistischer doelwit is.

"Als je het Bayern München van Nederland wil worden, dan hoort daar een coup bij. Dat geeft ook een beetje reuring", zegt Timmer. "Ik zie het niet heel snel gebeuren. AZ wil niet aan Ajax verkopen. Als dat wel moet omdat ze hem echt willen hebben, dan wordt het de absolute hoofdprijs. Ajax heeft hun huiswerk gedaan en hebben goede scouts in dienst. Er zijn andere opties, dus dan betaalt Ajax de hoofdprijs niet. Helemaal in deze tijd niet."

Timmer stelt dat Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Calvin Stengs, moet gaan luisteren als de speler naar Ajax wil. Maar gaat dat gebeuren? Timmer denkt van niet. "Dan praat je over twintig miljoen euro. Dat is veel geld voor een binnenlandse transfer. Ik denk niet dat ze dat zomaar zullen doen. Ik denk dat ze eerder Wijndal voor Tagliafico halen dan dat ze Stengs halen."

Neres
David Neres leek op weg naar de uitgang van Ajax, maar een zware blessure gooit mogelijk roet in het eten. "Ik verwacht niet dat Neres weggaat omdat hij geblesseerd is geweest."

Bij een langer verblijf van Neres is de keuze reuze voor Ajax. "Dan heb je Neres, Promes en Antony op de flanken. Antony, Promes, Tadic en Van de Beek kunnen op tien spelen. Dus ze hebben veel opties. Daarom denk ik niet dat ze voor Stengs zullen gaan. Als je serieus bent om een monopoliepositie te creëren binnen Nederland, moet je wel de beste spelers weghalen bij de concurrentie."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Ajax moet tóch voor Stengs gaan

(1652 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws