Ajax krijgt geldboete van de UEFA, maar voorwaardelijke straf wordt niet omgezet

Ajax krijgt geldboete van de UEFA, maar voorwaardelijke straf wordt niet omgezet

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 20:57vr 27-03-2020 om 20:57

Laatste update: vrijdag 27 maart 2020 om 21:04vr 27-03-2020 om 21:04

Ajax heeft van de UEFA een geldboete gekregen voor de ongeregeldheden tijdens het uitduel met Getafe op donderdag 20 februari. De Amsterdammers moeten ruim 53 duizend euro aan de Europese voetbalbond te betalen, laten ze weten via de officiële kanalen.

Deze is opgelegd naar aanleiding van de vanuit het uitvak gegooide voorwerpen: zo werd Getafe-doelpuntenmaker Deyverson geraakt door een aansteker. Bovendien waren er diverse stoeltjes in het Coliseum Alfonso Pérez vernield, hadden UEFA-waarnemers vastgesteld. De UEFA houdt het voorlopig bij een geldboete: Ajax had nog een voorwaardelijke straf van één Europese wedstrijd zonder uitfans. Deze blijft staan, maar wordt niet 'geactiveerd'.

Over de gebeurtenissen tijdens en na de thuiswedstrijden tegen de Spanjaarden heeft de UEFA nog geen besluit genomen. Getafe-voorzitter Ángel Torres liet toen weten dat hij een aanklacht in zou dienen, nadat familieleden van de spelers op de tribune bekogeld werden met bier.

Ajax mocht eerder dit seizoen al geen fans meenemen naar het Champions League-duel met Chelsea, vanwege ongeregeldheden rondom het bezoek aan Valencia eerder dit seizoen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws