Van Hanegem kraakt Nederlanders: 'Zoveel mensen dat ik bijna draaierig werd'

Van Hanegem kraakt Nederlanders: 'Zoveel mensen dat ik bijna draaierig werd'

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 07:35za 28-03-2020 om 07:35

Willem van Hanegem stoort zich mateloos aan het gedrag van veel Nederlanders. Het clubicoon van Feyenoord ziet dat veel mensen zich weinig lijken aan te trekken van het coronavirus.

"Afgelopen weekeinde, hier vlakbij, bij de Zeeweg richting het strand, zag ik zoveel mensen dicht op elkaar dat ik er bijna draaierig van werd", zegt Van Hanegem tegen het Algemeen Dagblad. "Ik overdrijf niet, ze dronken gezellig samen koffie. Het was gewoon vakantie. Die enorme bakfietsen waar de kinderen in zitten, stonden overal geparkeerd. Ik kon mijn ogen bijna niet geloven."

"Het ergste moet nog komen, voorspellen de experts", vervolgt de 52-voudig Oranje-international. "En als we lezen wat er in Spanje en Italië gebeurt, weten we hoe dat er uit zal zien. En in Nederland klitten we in het weekeinde gezellig samen. Weet je hoeveel mensen er bij de viskraam stonden? Pal naast elkaar. Dat moet dit weekeinde anders", verzucht hij.

Van Hanegem heeft gezien de situatie in de wereld even niets met voetbal. Van 'voordelen' wil hij absoluut niets weten. "Het EK is uitgesteld, nu kan Memphis Depay meedoen jongens. Hoe kom je erbij om dat te zeggen op televisie? Dat je op deze momenten nog denkt dat deze ellende Oranje niet slecht uitkomt."

"Iedereen weet dat ik gek ben op voetballen. Maar ik werd zondag wakker, erg vroeg want ik moest fietsen voordat iedereen lekker gezellig op elkaar zou duiken in de buitenlucht, en ik heb geen moment gedacht aan Feyenoord - Ajax. Het telt gewoon allemaal even niet, er zijn opeens veel grotere dingen", besluit De Kromme.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws