Wijnaldum verklaart opmerkelijke rugnummer: 'Hij was mijn favoriete speler'

Wijnaldum verklaart opmerkelijke rugnummer: 'Hij was mijn favoriete speler'

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 08:37za 28-03-2020 om 08:37

Georginio Wijnaldum stelt dat het rugnummer vijf speciaal voor hem is. De huidig Liverpool-middenvelder koos na zijn overstap van PSV naar Newastle United voor het nummer, dat doorgaans door verdedigers wordt gedragen.

"Nummer vijf is heel speciaal voor mij. Het was mijn geluksgetal toen ik jong was, ook omdat mijn favoriete speler, Zinedine Zidane, met vijf speelde", vertelt Wijnaldum in een live-uitzending op Instagram, geciteerd door The Daily Star. "Sinds Newcastle United speel ik met vijf en toen ik naar Liverpool vertrok, hielden ze  het nummer voor mij vrij. Daar was ik heel blij mee."

Wijnaldum noemt het winnen van de Champions League vorig seizoen het voorlopige hoogtepunt van zijn loopbaan. De Oranje-international vertolkte een hoofdrol in de halve finale tegen FC Barcelona door als invaller twee keer te scoren. "Dat was een waanzinnig gevoel. Na afloop was het nog specialer, want tijdens het duel zit je vol adrenaline. Je beseft het niet."

"Maar zelfs in de kleedkamer en op weg naar huis realiseerde ik niet wat er was gebeurd", vervolgt Wijnaldum. "Het was één van de beste momenten in mijn loopbaan. Dat gevoel is moeilijk te omschrijven. Dat moet je zelf meemaken, zelfs nu kan ik het nog nauwelijks geloven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws