PEC vreest 'in het ravijn te storten': 'Maak me grote zorgen om volgend seizoen'

PEC vreest 'in het ravijn te storten': 'Maak me grote zorgen om volgend seizoen'

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 08:55za 28-03-2020 om 08:55

PEC Zwolle maakt zich zorgen om de toekomst nu het coronavirus ook de voetbalwereld in zijn greep houdt. De Overijsselse club houdt het hoofd maar net boven water en hoopt snel duidelijkheid te krijgen over het al dan niet uitspelen van de Eredivisie.

"We kunnen de salarissen voorlopig betalen, maar ik maak me grote zorgen over volgend seizoen", zegt voorzitter Adriaan Visser in De Telegraaf. "We zijn gebaat bij duidelijkheid om een strategie te kunnen bepalen. Als we te lang niets kunnen doen, storten we op het eindpunt in het ravijn. We hebben veel contact met onze sponsoren, bij een aantal is de omzet gedaald tot het nulpunt. Als we in de Eredivisie wegkomen met een omzetdaling van vijf tot vijftien procent, mogen we onze handjes dichtknijpen."

Ook FC Emmen dringt aan op duidelijkheid. De Drentse club investeerde afgelopen zomer in de Peruvianen Sergio Peña en Miguel Araujo, die in de toekomst een mooie transferwinst moeten opleveren. Als niet-EU-spelers hebben ze echter een salaris van minimaal 436.000 euro. "We hadden het aardig voor elkaar", stelt algemeen directeur Jan Zwiers. Wij zijn niet bij voorbaat de eerste club die omvalt. Duidelijkheid is wel gewenst. Dat geeft de tijd te werken aan een oplossing."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws