Braziliaanse Ajax-enclave groeit: 'Indrukwekkende sfeer tegen PAOK en Chelsea'

Braziliaanse Ajax-enclave groeit: 'Indrukwekkende sfeer tegen PAOK en Chelsea'

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 10:17za 28-03-2020 om 10:17

Laatste update: zaterdag 28 maart 2020 om 10:21za 28-03-2020 om 10:21

De Braziliaanse enclave bij Ajax is de voorbije weken flink uitgebreid: David Neres en Danilo krijgen vanaf komend seizoen gezelschap van Antony en ook Giovanni kwam de Amsterdamse gelederen versterken. De aanwezigheid van zijn landgenoten speelde een grote rol in zijn beslissing, laat de achttienjarige vleugelaanvaller weten aan de Ajax-kanalen.

Giovanni kwam begin maart officieel over van Santos, maar Ajax was al langere tijd met hem bezig. "Tijdens de Champions League-wedstrijden tegen PAOK Saloniki en Chelsea zat ik op de tribune. Het waren de eerste keren dat ik in Europa een wedstrijd bezocht en ik was diep onder de indruk van de sfeer. Ajax' manier van spelen heeft de voorbije jaren veel indruk op mij gemaakt", aldus de Braziliaanse jeugdinternational.

Na de jaarwisseling werd de knoop doorgehakt en zette hij zijn handtekening onder een contract tot 2024. Giovanni kijkt vooral uit naar de samenwerking met zijn landgenoten. "Ik hoop dat we met zijn vieren voor veel samba kunnen zorgen", laat hij weten. "Neres is nu al een vriend voor mij, wij hebben hetzelfde gevoel voor humor. Ik zoek hem bijna elke dag op sinds ik in Nederland ben. Danilo ben ik al een keer op De Toekomst tegengekomen. Antony ken ik nog niet, maar hij is een goede speler."

De nieuweling baalt alleen van de onlangs losgebarsten coronacrisis, waardoor er niet getraind kan worden in Amsterdam. "Ik moet de situatie accepteren. Ik leer Engels, game veel en verder is het een kwestie van veel mijn handen wassen en wachten totdat de situatie verbetert", aldus Giovanni, die niet kan wachten totdat zijn familie hem kan bezoeken. "Gelukkig komen ze snel naar Nederland, samen met mijn broertje en zusje. Eerst als bezoek, maar volgend jaar komen ze hier wonen met mij. Ik heb een heel hechte relatie met ze."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws