Van Polen over legendarische Ajax-finale: 'Niet bijgelovig, maar dit was onze dag'

Van Polen over legendarische Ajax-finale: 'Niet bijgelovig, maar dit was onze dag'

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 11:58za 28-03-2020 om 11:58

Bram van Polen beleefde op 20 april 2014 hét hoogtepunt van zijn carrière tot nu toe. De one club man van PEC Zwolle speelde toen mee in de bekerfinale tegen Ajax én legde de 5-1 eindstand vast in De Kuip.

Voorafgaand aan de eindstrijd waren de verwachtingen niet hooggespannen in het Zwolse kamp. "Ik was enorm gefocust en heb de nacht ervoor amper een oog dichtgedaan. We wilden er vooral een wedstrijd van maken, Ajax het zo moeilijk mogelijk maken", blikt Van Polen terug in gesprek met de clubsite van PEC.

De ploeg van Ron Jans kwam al na twee minuten op achterstand en moest de wedstrijd vervolgens tijdelijk onderbreken nadat er vuurwerk op het veld was gegooid. Wonderbaarlijk genoeg kreeg PEC daarna juist vleugels. "Al snel kreeg ik het gevoel dat alles klopte en dat we die dag niet te verslaan waren. Soms heb je dat", aldus Van Polen. "Ik ben helemaal niet bijgelovig of zweverig aangelegd, maar dit was echt onze dag. Het moest zo zijn."

Een paar maanden later speelde beide clubs opnieuw tegen elkaar voor de Johan Cruijff Schaal: PEC won ook in Amsterdam en Van Polen genoot wederom met volle teugen. "Dat je weet dat ze zich willen revancheren, in hun eigen stadion – en dat het ze dan weer niet lukt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws