UEFA onthult plan A, B en C: 'Anders beter om seizoen te beëindigen'

UEFA onthult plan A, B en C: 'Anders beter om seizoen te beëindigen'

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 14:27za 28-03-2020 om 14:27

De UEFA heeft verschillende scenario's op de plank liggen voor de herstart van de diverse competities, laat voorzitter Aleksander Ceferin weten.

"Het meest belangrijke is de gezondheid van de mensen en uit deze crisis komen", zegt Ceferin tegen La Repubblica. "Natuurlijk, het onderbreken van het voetbal symboliseert dat Europa en de wereld stilstaan. We weten niet wanneer deze pandemie ten einde komt, maar we hebben een plan A, B en zelfs een plan C. We hebben contact met de bonden en de clubs en er is een werkgroep. We moeten wachten, net als alle andere sectoren."

Ceferin legt uit hoe de plannen er vooralsnog uitzien. "We zouden halverwege mei, juni of zelfs eind juni weer kunnen starten. Als dat niet lukt is het seizoen waarschijnlijk verloren. Er ligt ook een voorstel om dit seizoen aan het begin van volgend seizoen af te maken. Het nieuwe seizoen zou dan iets later moeten beginnen. We zullen zien wat de beste oplossing voor de verschillende competities is."

Het is mogelijk dat de overige duels achter gesloten deuren worden afgewerkt. "Het is lastig voor te stellen dat alles zonder publiek wordt gespeeld, maar we weten nu nog niet eens of we door kunnen gaan, met of zonder toeschouwers. Als er geen andere alternatieven zijn is het beter om de competities te beëindigen. Ik kan me niet voorstellen dat de Europese finales achter gesloten deuren worden afgewerkt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws