Enige transfer in carrière liet sporen na bij Peters: 'Met klotegevoel vertrokken'

Enige transfer in carrière liet sporen na bij Peters: 'Met klotegevoel vertrokken'

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 17:26za 28-03-2020 om 17:26

Willem II-aanvoerder Jordens Peters heeft tot dusver één transfer gemaakt tijdens zijn carrière: in 2012 verruilde hij FC Den Bosch voor de buren uit Tilburg. Die overgang ging echter gepaard met een hoop commotie.

Peters en teamgenoot Kees van Buuren hadden al enige tijd een akkoord bereikt met De Tricolores en gingen met FC Den Bosch de play-offs om promotie/degradatie in: de ploeg van toenmalig trainer Fons Groenendijk moest in de finaleronde echter tegen uitgerekend Willem II spelen. "Dat was bizar. Daar had echt niemand ook maar één seconde aan gedacht", aldus Peters in gesprek met Voetbal International.

De twee verdedigers gingen vervolgens met Groenendijk om de tafel. "We hadden het over de situatie, hoe bizar die was, toen Fons zei: weet je wat? Ik hak nu de knoop door. Het is zó'n vreemde en moeilijke situatie: jullie gaan tegen Willem II niet spelen." Peters herinnert zich nog hoe opgelucht hij was dat hij zelf niet hoefde te beslissen. "We konden het toch nooit goed doen."

Die opluchting was echter niet van lange duur. "De club bracht namelijk naar buiten dat Kees en ik absoluut niet wílden spelen… Dat leverde enorm veel gezeik op, supporters zagen ons als verraders." Een deel van de aanhang liet zich zelfs gaan via social media. "Door die hele situatie ben ik echt met een klotegevoel weggegaan bij FC Den Bosch."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws