Juventus bevestigt: spelers en staf staan na overleg negentig miljoen euro af

Juventus bevestigt: spelers en staf staan na overleg negentig miljoen euro af

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 20:10za 28-03-2020 om 20:10

De spelers van Juventus zijn tot een akkoord gekomen met de clubleiding van de Oude Dame over vermindering van hun salaris. Cristiano Ronaldo, Matthijs de Ligt en hun teamgenoten zorgen ervoor dat de penningmeester van Juventus een meevaller van negentig miljoen euro krijgt.

De spelers worden gekort op hun salaris en dat staat gelijk aan het niet uitbetalen van de afgesproken vergoeding in de maanden maart, april, mei en juni. Dit maakt Juventus bekend via de officiële kanalen. In de komende weken worden de gesprekken met spelers afgerond en wordt duidelijk hoe veel geld dit de club uit Turijn precies zal opleveren, maar de schatting van de club is dat er negentig miljoen euro vrij zal komen.

Met dat geld kan de schade die door de coronacrisis wordt opgelopen het hoofd worden geboden en komen de banen van andere medewerkers van de club niet in gevaar, zo valt te lezen in een statement op de website van de club. Juventus wil daarnaast spelers en staf, die ook hun salaris moeten afstaan, bedanken voor de medewerking.

Eerder op de dag schatte Tuttosport al in dat Ronaldo naar alle waarschijnlijkheid kan fluiten naar vier miljoen euro. Spelers, staf en clubleiding zijn wel in onderling overleg tot die beslissing gekomen en daarvoor was de medewerking van alle spelers nodig. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws