'Advocaat ziet twee redenen om Feyenoord-beslissing voor zich uit te schuiven'

'Advocaat ziet twee redenen om Feyenoord-beslissing voor zich uit te schuiven'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 07:32zo 29-03-2020 om 07:32

Feyenoord en Dick Advocaat zien twee redenen om de beslissing over een nieuw contract voor zich uit te schuiven. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De Rotterdammers willen hoe dan ook dolgraag dat de 72-jarige trainer nog een seizoen doorgaat in De Kuip.

Advocaat staat open voor een langer verblijf, maar hij wilde eerst afwachten of zijn elftal de stijgende lijn kon doorzetten. Ook is hij benieuwd naar het toekomstbeeld dat Feyenoord kan schetsen, aangezien de Hagenaar niet op nul wil beginnen in de zomer. De financiële mogelijkheden worden echter pas duidelijk, als de verdeling van de Europese tickets bekend is.

Advocaat verwachtte eind deze maand duidelijkheid te geven, maar de beslissing werd al vooruit geschoven. Het coronavirus is de tweede reden dat Advocaat en Feyenoord nog niet tot een akkoord zijn gekomen. Beide partijen vinden dat er belangrijkere kwesties zijn in de wereld, aldus het AD.

Op de achtergrond 'puzzelen' de Rotterdammers wel aan een nieuw team. Technisch directeur Frank Arnesen weet dat er ruimte ontstaat in het salarisbudget van de club. Zo lopen de contracten af van Eric Botteghin, Renato Tapia en Jan-Arie van der Heijden, die een fors salaris opstrijken. Onlangs nam Feyenoord al afscheid van Kenneth Vermeer (Los Angeles FC) en Sam Larsson (Dalian). 

Advocaat kan niet zeggen wanneer hij duidelijkheid geeft over zijn toekomst. "Het belangrijkste is nu dat het virus verdwijnt", zegt hij tegen de krant.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Stelling: Advocaat blijft trainer van Feyenoord

(6572 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws