Groningen en Heerenveen in spanning: 'Je hoeft geen hoogleraar te zijn'

Groningen en Heerenveen in spanning: 'Je hoeft geen hoogleraar te zijn'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 09:44zo 29-03-2020 om 09:44

SC Heerenveen en FC Groningen lijden miljoenen euro's operationeel verlies, maar kunnen door transfers nog even vooruit. Wel dringen ze aan op duidelijkheid. De Eredivisie-clubs praten dinsdag via een conference call met de KNVB over de nieuwe kabinetsmaatregelen.

Heerenveen leed vorig seizoen een verlies van 6,1 miljoen euro. De transfers van Michel Vlap en Kik Pierie, die gezamenlijk zo'n twaalf miljoen euro opleverden, geven voorlopig wat lucht. "Gelukkig hebben we de liquiditeit redelijk onder controle", zegt algemeen directeur Cees Roozemond tegen De Telegraaf.

Waar de Friezen in februari een tijdlijke noodregeling troffen om de salarissen te betalen, is dat nu niet aan de orde. "Ik doe geen uitspraak over hoe lang we vooruit kunnen, maar uit een bodemloze put scheppen is niet aan de orde. Daar moeten inkomsten tegenover staan. Heerenveen moet nog drie thuisduels en mocht er niet meer gespeeld worden of zonder publiek dan zal het recetteverlies neerkomen op zo'n 250.000 euro. We moeten ons hier als clubs gezamenlijk over uitspreken. Een ander discussiepunt: is het moreel verantwoord nog te voetballen?"

Groningen noteerde een operationeel verlies van drie miljoen over vorig seizoen, maar verkocht Ritsu Doan, Kaj Sierhuis en Samir Memisevic voor zeker dertien miljoen. "De keuzes om te verkopen, zijn gemaakt om deze transferzomer in de selectie te investeren, stadionfaciliteiten te verbeteren, maar niet om op termijn een liquiditeitsprobleem op te lossen", stelt algemeen directeur Wouter Gudde.

"We merken nog niet veel onder sponsoren, maar je hoeft geen hoogleraar te zijn om te weten dat de gevolgen zich zullen laten voelen hoe langer dit duurt. Daarom moeten we solidair, met 18 clubs, tot een oplossing komen", aldus Gudde.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws