FC Emmen licht optie van vaste waarde niet: 'In principe ben ik dus vrij man'

FC Emmen licht optie van vaste waarde niet: 'In principe ben ik dus vrij man'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 10:15zo 29-03-2020 om 10:15

Laatste update: zondag 29 maart 2020 om 14:38zo 29-03-2020 om 14:38

FC Emmen gaat de eenzijdige optie in het contract van Michaël Heylen niet lichten. De Belgische verdediger, afgelopen zomer transfervrij overgekomen van Zulte Waregem, heeft een ontslagbrief ontvangen.

Het betekent volgens RTV Drenthe niet dat Heylen sowieso vertrekt. Clubs dienen spelers voor 1 april te informeren over tussentijds verlengde aflopende contracten en opties. "De club heeft laten weten dat ze eerst duidelijkheid willen over de rest van dit seizoen", laat Heylen weten.

De 26-jarige Belg is dit seizoen een vaste waarde bij Emmen. Dick Lukkien, trainer van de Drentse eredivisionist, stelde hem negentien keer op in competitieverband. Heylen heeft begrip voor het standpunt van Emmen. "Als er meer duidelijkheid is, dan gaan we weer om tafel is me gezegd. Maar in principe ben ik dus straks een vrij man."

De Leeuw
FC Emmen heeft de intentie om door te gaan met aanvoerder en clubtopscorer Michael de Leeuw. De onderhandelingen waren al gaande, maar door de coronacrisis zit er vertraging op de lijn. "Maar die gesprekken zullen spoedig worden hervat als alles weer een beetje normaal is", aldus De Leeuw tegen RTV Drenthe.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws