'Ajax meldt zich wéér in São Paulo: strijd met Barça, Sevilla én Real Madrid'

'Ajax meldt zich wéér in São Paulo: strijd met Barça, Sevilla én Real Madrid'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 19:11zo 29-03-2020 om 19:11

Ajax versterkte zich onlangs met São Paulo-aanvaller Antony en Santos-speler Giovanni en heeft volgens AS nóg een Braziliaans talent op het oog. De Amsterdammers zouden één van de gegadigden zijn voor de 21-jarige spelmaker Igor Gomes.

De jeugdinternational van de Seleção wordt in eigen land al betiteld als 'de nieuwe Kaká' en heeft naar verluidt een afkoopsom van vijftig miljoen euro in zijn tot 2023 doorlopende contract staan. Ajax heeft volgens de berichtgeving in Spanje zijn interesse al kenbaar gemaakt bij São Paulo, dat Antony en eerder David Neres al aan de Amsterdammers verkocht.

De concurrentie voor de Amsterdammers is echter meer dan fors. Onder meer Sevilla, FC Barcelona én Real Madrid zouden ook jacht maken op Gomes: naar verwachting gaat De Koninklijke binnenkort zelfs een bod neerleggen. Sinds Juni Calafat verantwoordelijk is voor de scouting bij Real Madrid, heeft de club al diverse Braziliaanse talenten gescout en binnengehaald: onder meer Vinícius Júnior, Rodrygo Goes en Reinier trokken al naar de Spaanse hoofdstad en hebben wellicht de weg voor Gomes geplaveid.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws