Nederlands slachtoffer van massa-ontslag bij Liverpool: '78 man, ook spelers'

Nederlands slachtoffer van massa-ontslag bij Liverpool: '78 man, ook spelers'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 19:37zo 29-03-2020 om 19:37

Laatste update: maandag 30 maart 2020 om 11:03ma 30-03-2020 om 11:03

Vincent Weijl besloot in 2008 zijn geluk in Engeland te beproeven en verruilde de jeugdopleiding van AZ voor die van Liverpool. Zijn voetbaldroom werd twee jaar later echter wreed beëindigd.

Weijl zag spelers als Jeffrey Bruma, Patrick van Aanholt en Oguzhan Özyakup eerder al de oversteek maken en trad maar al te graag in hun voetsporen. "AZ vond het natuurlijk niet fijn, voor hun was het ook allemaal nieuw. Maar mijn tassen waren allang gepakt...", vertelt de buitenspeler – die later aan een reis om de wereld begon en tot vorig seizoen uitkwam voor het Amsterdamse AFC – aan VICE Sports. "Ik dacht meteen: hier wil ik zijn. Torres, Gerrard, Xabi Alonso, Mascherano, Pepe Reina in het doel... Ze hadden écht een zieke selectie!"

Van een doorbraak op Anfield zou het echter niet komen voor Weijl: nadat hij terugkeerde van een verhuurperiode bij Helmond Sport, werd toenmalig manager Rafael Benítez ontslagen in de zomer van 2010. Een groot aantal werknemers van de club werd meegesleurd in de val van de Spanjaard. "Compleet ontslagen. 78 andere mensen werden ook ontslagen, inclusief spelers en staf."

Liverpool was onder Benítez 'verspaanst' en dat riep uiteindelijk weerstand op bij de achterban, weet Weijl nog. "Vanuit de jeugd ook, er zaten heel veel jeugdtrainers uit Spanje, Argentinië en Chili. En ook heel veel spelers. Op een gegeven moment hadden ze zóveel spelers aangetrokken, onder wie ikzelf, die nooit doorbraken: dat ging nergens meer over en de fans wilden het weer Engels hebben. Dan word je meegezogen in zo'n bedrijf: ga maar weer weg, uitbetalen. Dan moet je onderhandelen, maar ik heb een redelijke tas meegekregen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws