ADO-interesse loopt uiteindelijk op niets uit: 'Ze gingen voor die Engelsman'

ADO-interesse loopt uiteindelijk op niets uit: 'Ze gingen voor die Engelsman'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 23:57zo 29-03-2020 om 23:57

Eelco Schattorie reisde als trainer de wereld rond, maar hoopt de komende jaren in Europa aan de slag te kunnen. De Nederlander had kort contact met Roda JC en ADO Den Haag, maar die interesse liep op niets uit.

Schattorie coachte al in veel verschillende landen, waaronder de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Oman, Ghana en India. Het leverde hem veel verschillende inzichten op. "In een land als India zijn veel faciliteiten geweldig. De trainingsvelden, stadions. Maar binnen de clubs gaat nog veel verkeerd", vertelt Schattorie in gesprek met Voetbal International. "Het is een andere manier van denken, van werken. Het is vaak wat emotioneler, amateuristischer. Het voetbalniveau is ook anders."

"Ik heb me in die jaren door ontwikkeld en wil mijn kennis graag delen in Europa", vervolgt Schattorie. "Zonder arrogant te worden, maar ik geloof enorm in eigen kunnen. Dat heb ik ook meermaals laten zien."

Nederlandse interesse
Ook vanuit Nederland was er sluimerende interesse, maar dat liep uiteindelijk op niets uit. "Ik heb nog goed contact met Remco Boere, die op zijn beurt weer goed is met Martin Jol (technisch adviseur van ADO, red.). Uiteindelijk is dat niks geworden en gingen ze voor die Engelsman. Een paar weken terug begon Maurice Graef op Twitter een actie om me naar Roda JC te halen. Helaas haalde dat ook niks uit. Het moet soms een beetje meezitten", sluit Schattorie af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws