Ten Hag en Ajax werken aan oplossing: 'Zodat spelers elkaar kunnen uitdagen'

Ten Hag en Ajax werken aan oplossing: 'Zodat spelers elkaar kunnen uitdagen'

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 18:38ma 30-03-2020 om 18:38

Ajax gebruikt de noodgedwongen pauze vanwege het coronavirus om de geblesseerde spelers op te lappen. Zo kan Joël Veltman de groepstraining hervatten, zodra de quarantaine wordt opgeheven. David Neres lijkt echter nog niet zover.

"Geblesseerde spelers kunnen gewoon naar De Toekomst komen om volgens een individueel schema te werken. Dit doen ze los van elkaar, volgens de richtlijnen vanuit de overheid en de RIVM", vertelt trainer Erik ten Hag in een interview met Ajax TV. "De geblesseerden worden behandeld en verzorgd, die trajecten lopen gewoon door. De andere spelers trainen thuis."

Veltman is nagenoeg hersteld van zijn knieblessure. Ook de rest van de selectie is zo goed als fit, laat Ten Hag weten. "Ik ben vrij positief. Alleen David Neres en Noussair Mazraoui blijft afwachten. Mazraoui is er dichter bij dan Neres. De rest kan volledig beginnen als de seinen op groen springen. De spelers hunkeren ernaar, ik merk het aan ze. Maar het is zoals het is. We moeten er mee omgaan, maar dat we staan te trappelen is duidelijk."

Volgens Ten Hag doet Ajax er ondertussen alles aan om de spelers zo fit mogelijk te houden. "We hebben vanaf het begin geprobeerd spelers een programma, supplementen en faciliteiten in de vorm van een fiets te geven, zodat ze kunnen blijven trainen. Maar je merkt dat je het onderling contact mist."

Ajax is daarom bezig met een creatieve oplossing. De club ontwikkelt een digitaal systeem, zodat de spelers 'contact kunnen hebben en elkaar kunnen uitdagen met oefeningen'. "Maar we zetten ook beelden van de afgelopen wedstrijden erop. We willen ook een keer een gezamenlijke training doen, door in te bellen via een videoverbinding. Je kunt dan denken aan een gezamenlijke fietstraining."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws