Harde clash met Aad de Mos: 'Als je mij flikt, houdt het op, geen weg terug'

Harde clash met Aad de Mos: 'Als je mij flikt, houdt het op, geen weg terug'

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 21:54ma 30-03-2020 om 21:54

Luc Nilis stond in 1990 met Anderlecht in de finale van de Europa Cup voor Bekerwinnaars tegenover Sampdoria. De Belg was mede-topscorer van het toernooi, maar werd door Aad de Mos zonder pardoes op de bank gezet. Het zorgde voor een breuk tussen de twee.

"Dat was de grootste ontgoocheling uit heel mijn periode bij Anderlecht", blikt Nilis terug in gesprek met Voetbal International. "Aad de Mos had mij de dagen en weken voor de finale opgehitst. Hij beweerde dat ik die Italianen gek zou maken met mijn kapbewegingen, maar twee uur voor de wedstrijd kreeg ik te horen dat ik niet zou spelen."

"De Mos wist wat hij deed: had hij de bespreking de dag ervoor gehouden, dan had ik het vliegtuig terug naar huis genomen", vertelt het PSV-icoon. "Ik ben er voor tweehonderd procent van overtuigd dat ik het had gedaan! Maar nu kon ik geen kant op." Hij nam uiteindelijk zwaar gefrustreerd op de bank plaats. "Ik mocht tijdens de verlengingen invallen en hoe vreemd het ook mag klinken, ik vond het niet erg om die finale te verliezen..."

Het kwam niet meer goed tussen Nilis en De Mos. De twee spraken nooit meer over het voorval. "Als je mij flikt, dan houdt het op, dan is er geen weg meer terug. En dan boeit die persoon mij niet meer. Bij mij is het zwart of wit. Nochtans liet De Mos ons aardig voetballen - het enige akkefietje tussen ons was die finale."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws