Ajax-coach Ten Hag voorzichtig: 'Clubs zullen aantal weken nodig hebben'

Ajax-coach Ten Hag voorzichtig: 'Clubs zullen aantal weken nodig hebben'

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 23:45ma 30-03-2020 om 23:45

Erik ten Hag benadrukt dat voetbal momenteel bijzaak is, maar de trainer van Ajax zoekt wel naar mogelijkheden om zijn spelers bezig te houden. Hij heeft vooral zorgen over de buitenlandse spelers.

"Ik verveel me nog niet, al had ik natuurlijk liever op het veld gestaan", steekt Ten Hag van wal tegenover Ajax TV. "Ik mis het team, ik mis het voorbereiden op wedstrijden. We zaten in de finale van het seizoen en staan er goed voor. Dat mis je allemaal, maar het lukt me prima invulling aan mijn dag te geven."

"Ik ben veel met voetbal bezig", vervolgt Ten Hag. "We kijken naar waar we kunnen verbeteren en we zijn bezig met trainingsprogramma's. Natuurlijk zijn mijn zorgen ook bij het team. De buitenlanders zitten ver van hun familie af, die zorg heb ik zeker."

Ten Hag houdt zijn spelers bezig met speciale trainingsschema's, maar ideaal is de situatie niet. "Voetbal is uiteindelijk toch samenspelen en dat moeten ze nu alleen doen. Die specifieke voetbalbelasting missen ze allemaal. We proberen te voorkomen dat spelers straks weer op nul beginnen, maar de specifieke voetbalconditie kun je niet onderhouden als je alleen bent. Iedere club zal een aantal weken nodig hebben om teamconditie op te bouwen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws