Update: KNVB praat met ING over noodfonds: Schouder aan schouder

Update: KNVB praat met ING over noodfonds: "Schouder aan schouder"

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 16:16di 31-03-2020 om 16:16

Laatste update: dinsdag 31 maart 2020 om 16:56di 31-03-2020 om 16:56

De ING schiet financieel geplaagde Nederlandse voetbalclubs te hulp. De bank richt een noodfonds op voor clubs die getroffen zijn door de stilgelegde competities, onthulde sportmarketeer Chris Woerts maandagavond in Veronica Inside.

Volgens Woerts is dit maandag besproken tijdens de dagelijkse conference call tussen de Eredivisie-clubs. "Dat was het goede nieuws van vandaag in de call, het grote nieuws eigenlijk: ING gaat een noodfonds voor de Nederlandse clubs beschikbaar stellen." Hoeveel miljoenen in dit fonds zullen zitten, kon Woerts niet bekendmaken. "Ik heb alleen te horen gekregen dat het ING samen met de Eredivisie CV de clubs gaat helpen. Of het nu een lening is of een renteloze lening of anderszins, dat moet nog uitgekristalliseerd worden."

Ook amateurclubs lijken een bijdrage tegemoet te kunnen zien. "ING is hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal. Ik neem aan dat ze de sluizen wijd open zetten voor het betaald voetbal, maar óók voor het amateurvoetbal. We vergeten wel eens dat veel amateurclubs ook in de problemen komen door deze ellende. Dus ik neem aan dat er een geïntegreerd plan komt voor iedereen."

Update: De KNVB is met ING in gesprek over een noodfonds, bevestigt de bond aan het Algemeen Dagblad. Er worden momenteel gesprekken gevoerd over de Eredivisie, maar ook de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie en amateurclubs komen aan bod.

Later op dinsdag belegt het kabinet een persconferentie waarin duidelijk zal worden welke eventuele maatregelen er extra genomen gaan worden, maar het oprichten van het noodfonds staat daar los van. De overheid kondigde zelf al aan bedrijven financieel tegemoet te komen.

"Op dit moment proberen we als Eredivisie met alle clubs, schouder aan schouder, de crisis het hoofd te bieden", laat ECV-directeur Mattijs Manders aan het AD weten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws