'Opvallend: Kompany betaalt voor spelers die tekengeld niet willen afstaan'

'Opvallend: Kompany betaalt voor spelers die tekengeld niet willen afstaan'

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 15:55di 31-03-2020 om 15:55

Laatste update: dinsdag 31 maart 2020 om 15:58di 31-03-2020 om 15:58

Anderlecht wil dat de spelers één twaalfde deel van hun tekengeld afstaan aan de club in deze coronacrisis. Voor de teamleden die dat weigeren te doen, zal speler-manager Vincent Kompany betalen, meldt Het Laatste Nieuws.

Door een deel van het tekengeld terug te vorderen zou Anderlecht de spelers niet in tijdelijke werkloosheid hoeven te plaatsen. Niet iedereen is het daar echter mee eens omdat dit een aanvulling is op eerdere afspraken. Voor elke speler die weigert één twaalfde van zijn tekengeld af te staan, zal Kompany dat uit eigen zak betalen aan de club.

'Aan jullie de keuze', staat er in een mededeling gericht aan de spelers. 'Maar zij die voor hun tekengeld kiezen, zijn niet solidair.'

Er liggen nu verschillende opties op tafel in de onderhandelingen tussen Anderlecht en de spelers. Tot die opties behoren het afstand doen van het salaris, afstand doen van de groepsverzekering, afstand doen van de voordelen in natura (behalve de auto), afstand doen van een twaalfde van de tekenpremie voor dit seizoen en het accepteren van een collectief verlof tussen 1 en 14 april. De spelers moeten hierover nog beslissen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws