Jansen: Ajax kan in zijn eentje de Eerste Divisie wel overeind houden

Jansen: "Ajax kan in zijn eentje de Eerste Divisie wel overeind houden"

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 07:00wo 01-04-2020 om 07:00

Laatste update: woensdag 1 april 2020 om 07:26wo 01-04-2020 om 07:26

Zaakwaarnemer Rob Jansen denkt dat de financieel al zwakkere clubs het moeilijk gaan krijgen in deze crisis. De belangenbehartiger vindt in gesprek met de NOS overigens dat de financiële positie van voetbalclubs op dit moment van ondergeschikt belang is.

"De voetbalwereld moet niet zeuren of huilen. Er is op dit moment wel iets anders aan de hand", zegt Jansen in gesprek met de NOS. "Het gaat om mensenlevens. Het voetbal past zich wel aan. De voetballerij is net als de maatschappij. De onderste laag heeft veel ellende, de toplaag overleeft het allemaal wel. De middenlaag heeft flinke last. Er zal wel een noodfonds komen om de clubs te helpen. Stop de competitie. Wie heeft daar nu zin in. En Ajax kan in zijn eentje de eerste divisie wel overeind houden", zijn de duidelijke woorden van Jansen.

Zeker is dat de voetbalwereld en de transfermarkt flink hervormd zullen worden door de crisis. "Iedereen jaagt elkaar op in de voetbalwereld. Nu zal er zeker ingegrepen worden in de salarissen, maar het is een luxe-discussie. Iedereen vindt de krankzinnige bedragen van de laatste jaren normaal. Hopelijk creëert deze verschrikkelijke pandemie een normalisering in de voetbalwereld, wereldwijd welteverstaan", aldus Jansen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws