Fortuna neemt verlies bij 'coronadeal': 'Vind niet dat hij loyaal had moeten zijn'

Fortuna neemt verlies bij 'coronadeal': 'Vind niet dat hij loyaal had moeten zijn'

01-04-2020 09:15
26

Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee heeft geen moeite met de timing van het vertrek van Wessel Dammers. De 25-jarige verdediger zette vorige week zijn handtekening bij FC Groningen.

Dammers keerde kort voor de winterstop terug van een kruisbandblessure. Door zijn aflopende contract, maakt hij aan het einde van het seizoen de overstap naar Groningen. "Ik kreeg de vraag of Wessel loyaal had moeten zijn na zijn blessure, maar dat vind ik niet", reageert Ultee tegenover Voetbal International. "Hij wilde een stap hogerop maken en die gunnen we hem. Als hij voor pakweg Emmen of VVV had gekozen, was het pijnlijker geweest."

Voor Dammers was zijn 'presentatie' bij Groningen een vreemde gewaarwording. Hij kon technisch directeur Mark-Jan Fledderus geen hand geven en liet zijn familie noodgedwongen thuis. "Ik mocht alleen mijn vriendin meenemen", zegt de verdediger, die voor de eerste transfer in coronatijden tekent. De grote vraag is of Dammers nog in actie komt voor Fortuna Sittard. "Ik hoop het echt, want dit is niet de manier waarop ik mijn tijd bij de club wil afsluiten.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s