Rutten trekt fel van leer tegen bekritiseerde KNVB-plannen: 'Het is een gotspe'

Rutten trekt fel van leer tegen bekritiseerde KNVB-plannen: 'Het is een gotspe'

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 11:32wo 01-04-2020 om 11:32

Fred Rutten heeft geen goed woord over voor de plannen van de KNVB. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal in Zeist, wil dat bij wedstrijden van kinderen tot dertien jaar geen uitslagen en standen meer worden bijgehouden.

"Als we echt gaan doen wat de directeur amateurvoetbal van de KNVB nu voorstelt, weet ik één ding: dan wordt het steeds lastiger iets te winnen", zegt Rutten in een interview met Voetbal International. "Het verbaast me dat hij dit soort dingen zo maar de wereld in gooit en dat de technisch directeur van de bond dat goed vindt. Nico-Jan Hoogma is als speler groot geworden in Duitsland, het land van winnen."

Rutten laakt de plannen. "Het is een gotspe dat kinderen niet mogen ervaren wat verliezen is, hoe het voelt onderaan te staan", aldus de oud-trainer van onder meer PSV, Feyenoord en Anderlecht. "De teleurstellingen die je overwint, bepalen voor een groot deel hoe je later in het leven komt te staan. Juist die groep rond twaalf jaar is belangrijk, doordat kinderen op die leeftijd cognitief en motorisch de grootste stappen kunnen maken. Maar de bond geeft het weg."

Deze maand valt er een beslissing over de voornemens van de KNVB voor het jeugdvoetbal. Onder meer Ronald Koeman, Dick Advocaat, Willem van Hanegem en Ruud Gullit uitten al felle kritiek.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws