Drenthe liet transfer naar FC Barcelona lopen: 'Zaten 16 clubs achter me aan'

Drenthe liet transfer naar FC Barcelona lopen: 'Zaten 16 clubs achter me aan'

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 13:54wo 01-04-2020 om 13:54

Royston Drenthe werd in 2007 door Real Madrid voor veertien miljoen euro overgenomen van Feyenoord, maar stond ook in de belangstelling van FC Barcelona. De keuze viel uiteindelijk toch op De Koninklijke.

Dat onthult Drenthe (32), tegenwoordig actief bij Kozakken Boys, aan Marca. Drenthe kende een uitstekend EK met Jong Oranje in 2007, waarna de clubs in de rij stonden. "Er zaten 16 clubs achter me aan", zegt hij tegen de grootste sportkrant van Spanje. "Ik sprak met Joan Laporta, president van Barcelona, en met Pedja Mijatovic, technisch directeur van Real Madrid."

"Bijna alle clubs boden me min of meer hetzelfde, maar toen ik hoorde dat Real Madrid me wilde, was mijn besluit genomen. Ik voelde me meteen thuis. De club gaf me een warm welkom. Guti was erg goed voor me, hij was een Madrid-legende."

Drenthe sloot zijn Real-periode op een minder leuke manier af. "De problemen begonnen met José Mourinho, hij zorgde ervoor dat ik weg moest bij Real Madrid. Op de slotdag van de transferperiode belde hij me en zei hij dat ik moest vertrekken. Ik had minder dan 24 uur om een nieuwe club te vinden. De directie had besloten dat Marcelo moest spelen. Er was geen reden om me uit het elftal te halen, maar waarschijnlijk had de club meer vertrouwen in Marcelo."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws