ZDF: Champions League hervat in juli, interlands naar de herfst

ZDF: Champions League hervat in juli, interlands naar de herfst

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 13:19wo 01-04-2020 om 13:19

Laatste update: woensdag 1 april 2020 om 13:44wo 01-04-2020 om 13:44

De Champions League en Europa League worden hervat in juli en waarschijnlijk afgerond in augustus. Dat meldt de Duitse omroep ZDF op basis van de gesprekken tussen UEFA en de nationale bonden. Alle interlands die gepland stonden in juni worden naar alle waarschijnlijkheid pas ingehaald in de herfst.

De UEFA overlegde dinsdag met de 55 leden over de competities die nog uitgespeeld moeten worden. Ook de Europese toernooien liggen stil. De Champions League werd na één achtste finale-wedstrijd onderbroken. De clubs die nog in de Europa League zitten stonden op het punt om aan die ronde te beginnen.

Het is de bedoeling van de UEFA om de voorrondes van het nieuwe Champions League-seizoen parallel te laten lopen met de laatste paar wedstrijden van het huidige seizoen van het miljardenbal. Een andere optie is om de wedstrijden in de voorronde te verplaatsen naar een nieuw Europees seizoen. De plannen die nu op tafel liggen zijn concreet, maar zullen nog wel moeten worden goedgekeurd door de UEFA.  

Er zal woensdag waarschijnlijk ook meer duidelijkheid komen voor de KNVB. Premier Mark Rutte maakte dinsdag bekend dat er tot 1 juni sowieso niet gevoetbald gaat worden. Of de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie nog wel afgemaakt kunnen worden is de grote vraag.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws