Nederland 'heeft zes jaar nodig': Koeman heeft een heel stuk ingehaald

Nederland 'heeft zes jaar nodig': "Koeman heeft een heel stuk ingehaald"

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 14:48wo 01-04-2020 om 14:48

Jan Boskamp vindt het een goede zaak dat de UEFA het EK heeft verplaatst naar volgend jaar. Nederland zou in zijn ogen geen kans maken op de eindzege.

"Om te beginnen missen ze een echte spits. Depay loste dat probleem een beetje op, maar die scheurde in december zijn kruisband", zegt Boskamp tegen het Algemeen Dagblad. "Je hebt nog Bergwijn van Tottenham... De beste elftallen van Oranje hadden in het verleden steeds een wereldspits: Van Persie, Van Nistelrooy, Kluivert, Van Basten - noem maar op."

Maar Boskamp ziet voldoende perspectief voor de toekomst. "Het is een beetje wachten, nu: er is een geweldig jochie van 18 bij Bayern München en eentje van 19 bij Groningen", doelt Boskamp op Joshua Zirkzee van Bayern München en Daishawn Redan van FC Groningen. "Maar ja, Malen van PSV is ook nog maar 21. Het uitstel van het EK komt Nederland goed uit, vind ik. Ze zullen sterker zijn in 2021."

Boskamp deelt een compliment uit aan bondscoach Ronald Koeman. Hij voorspelde na het WK in 2018 dat Oranje zes jaar nodig had om weer mee te doen voor een titel. "Koeman heeft een heel stuk ingehaald. Hij doet het fantastisch."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Kan Nederland het EK winnen?

(666 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws