RKC Waalwijk is draaikonten zat: 'Voor die clubs ligt het wat makkelijker'

RKC Waalwijk is draaikonten zat: 'Voor die clubs ligt het wat makkelijker'

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 23:36wo 01-04-2020 om 23:36

RKC Waalwijk zou in grote problemen kunnen komen als de Eredivisie pas in augustus is afgerond. Algemeen directeur Frank van Mosselveld weet dan pas heel laat of de club in de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie gaat spelen. RKC staat momenteel laatste in de Eredivisie.

Woensdag werd bekend dat de overige negen wedstrijden in de zomer worden afgewerkt. Van Mosselveld vindt het maar niets. "Het is nu weer twee weken wachten tot de UEFA met iets naar buiten komt", zegt hij tegen het Brabants Dagblad. "Waarom zijn er geen draaiboeken waar we ja of nee tegen kunnen zeggen. Ook op de vraag wanneer het komende seizoen begint is nog geen antwoord."

Mocht er in juli nog gevoetbald worden, dan heeft RKC ook een aantal praktische problemen. Van Mosselveld wijst op het feit dat de club zes huurspelers in huis heeft. "Die spelers kunnen door hun clubs worden teruggeroepen. De UEFA zou ze dan alleen een speelverbod op kunnen leggen. Wij hebben dan zes spelers minder dan twee maanden geleden. Dan is er sprake van competitievervalsing."

Daarnaast heeft RKC het geld niet om spelers een maand langer door te betalen. "De vraag is wie de gevolgen gaat dragen. Daar zijn wij niet toe in staat. Voor clubs als Willem II, Heracles en FC Groningen, die hun selectie al voor 90% rond hebben, ligt het allemaal wat makkelijker."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Snap jij Van Mosselveld?

(651 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws