KNVB komt met statement: 'iets concreter' plan voor Eredivisie-ontknoping

KNVB komt met statement: 'iets concreter' plan voor Eredivisie-ontknoping

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 16:34wo 01-04-2020 om 16:34

Laatste update: woensdag 1 april 2020 om 17:01wo 01-04-2020 om 17:01

De KNVB spreekt van een 'iets concreter' plan voor het verdere verloop van de competities in Nederland. Het is de bedoeling dat de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voor 3 augustus worden uitgespeeld.

'UEFA dringt, na intensief overleg met onder meer alle aangesloten voetbalbonden, competities en clubvertegenwoordigers, er sterk op aan om het seizoen uit te spelen en qua schema aan te laten sluiten bij de rest van voetballend Europa', zo meldt de KNVB in een persbericht.

Omdat de competities in Europa voor 3 augustus moeten zijn afgerond, zal er volgens de KNVB in de tweede helft van juni moeten worden gestart met de hervatting van de competities. 'Daarbij blijft voor ons het belang van de nationale gezondheid het uitgangspunt, inclusief die van onze voetballers, trainers, supporters en scheidsrechters. We gaan hoe dan ook pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is. Gezondheid staat voorop, altijd en vooral nu', klinkt het.

Scenario 2
De KNVB en de andere betrokken instanties kunnen op basis van het overleg met de UEFA verder invulling geven aan 'scenario 2': eventuele hervatting van de competitie. 'We gaan hierover met alle betrokkenen in breed overleg. Daarbij zullen de bevindingen en adviezen van RIVM en overheid zoals altijd leidend blijven. Er zal veel aan de orde komen: veiligheid, wel of geen publiek, fysieke belasting van spelers, uitzendschema's en meer.'

Over de precieze speeldata valt nog geen zinnig woord te zeggen, beklemtoont de voetbalbond. 'We snappen dat er vragen en antwoorden blijven liggen. Wij vinden dat zelf ook. Maar we werken er hard aan om op korte termijn nóg meer duidelijkheid te geven', besluiten Eric Gudde (KNVB), Mattijs Manders (ECV) en Marc Boele (CED) het persbericht.

Scenario 3
In de tussentijd houdt de KNVB zich ook bezig met scenario 3, het definitief stopzetten van de competities, mocht scenario 2 onhaalbaar blijken. 'Op dit moment worden alle consequenties, bijvoorbeeld de financiële impact hiervan, in beeld gebracht. Daarnaast wordt met elkaar in het voetbal gekeken naar een plan om de betaald voetbalclubs te helpen in deze immense problematiek, mocht de lopende competitie geschrapt worden.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws