Ajax zet noodfonds voor clubs op: Bereid om mee te denken over oplossingen

Ajax zet noodfonds voor clubs op: "Bereid om mee te denken over oplossingen"

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 08:10do 02-04-2020 om 08:10

Laatste update: donderdag 2 april 2020 om 08:19do 02-04-2020 om 08:19

Ajax is bereid om noodlijdende clubs binnen Nederland te helpen. Hoewel de Amsterdammers zelf financieel hard geraakt worden, reikt directeur Marc Overmars de helpende hand.

"We zijn bereid om mee te denken over oplossingen om anderen te helpen. Hoewel het coronavirus ons tientallen miljoenen euro’s kost", zegt Overmars in De Telegraaf. "We staan bovenaan en hebben de afgelopen seizoenen verreweg de meeste punten voor Nederland in Europa behaald, de finale van de Europa League en de halve eindstrijd van de Champions League bereikt."

Ajax zet de woorden al om in daden. "We zijn er mee bezig om een noodfonds te maken voor alle clubs, zeker ook in de Eerste Divisie, die nu in acute problemen komen. Uiteindelijk hebben wij die clubs ook weer hard nodig. Waarbij overigens wel aangetekend dat wij onze goede financiële positie, onze buffer, de afgelopen jaren zelf hebben gecreëerd en van niemand cadeau hebben gekregen." Ajax staat al 2,6 miljoen euro af aan de Eredivisie CV om clubs aan grasvelden te hebben. "Maar want ons betreft gebruikt de Eredivisie ons geld nu gewoon om clubs te helpen die dat nodig hebben."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws