Wat als in juni drie spelers ziek worden? Wat als een voetballer dood neervalt?

"Wat als in juni drie spelers ziek worden? Wat als een voetballer dood neervalt?"

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 08:32do 02-04-2020 om 08:32

Laatste update: donderdag 2 april 2020 om 08:37do 02-04-2020 om 08:37

Mocht het Nederlandse voetbal definitief worden stilgelegd, dan bestaat er een kans dat De Graafschap automatisch promoveert naar de Eredivisie. Voorzitter Martin Mos maalt daar op dit moment niet om.

In een noodscenario zou de Eredivisie van volgend seizoen worden uitgebreid naar twintig clubs, inclusief twee promovendi uit de Keuken Kampioen Divisie. "Als dat het geval is, dan is dat zo", zegt Mos in de Gelderlander. "In deze tijd moet je met elke beslissing vrede hebben. Als er maar snel duidelijkheid komt. De bond laat clubs nu ontiegelijk bungelen. Ik vind het te zot voor woorden dat het uitspelen van de competities nog een optie is."

Mos denkt dat de problemen nog veel groter kunnen worden als de KNVB besluit om door te voetballen. "Wat als je in juni gaat voetballen en er drie spelers ziek worden? Wat als een voetballer dood neervalt? Juist, dan roepen we met z'n allen dat er fouten zijn gemaakt. Wat gaat de KNVB dan doen? Geen idee, daar is dan niet over nagedacht. En wat als een al verkochte speler geblesseerd raakt? Wat gebeurt er met de claims die clubs gaan indienen? Hoe zit het met contracten? Er zitten zoveel haken en ogen aan het seizoen afmaken. Ongelooflijk hoe er nu met het product voetbal wordt omgesprongen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Stelling: De KNVB moet de competitie definitief stilleggen

(7293 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws