Nijhuis: 'Niet meer het gevoel dat je kop maandagochtend overal wordt afgehakt'

Nijhuis: 'Niet meer het gevoel dat je kop maandagochtend overal wordt afgehakt'

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 08:51do 02-04-2020 om 08:51

Scheidsrechter Bas Nijhuis begint de kritiek op zijn optreden inmiddels een beetje te missen, zo vertelt hij in het Algemeen Dagblad. Al geniet hij wel van de rustige maandagochtenden.

"Op maandag word ik nu eindelijk weer lekker wakker. Niet met het gevoel dat overal waar je die ochtend komt meteen je kop er wordt afgehakt, over een beslissing van het weekeinde", zegt Nijhuis over de voetballoze weken. "Nu het alweer een paar weken duurt, verlang ik zelfs weer naar het gezeik. Want dat zou betekenen dat alles weer normaal is."

Nijhuis vermaakt zich ondertussen prima met zijn eigen bakkerij en een stuk land dat onderhouden moet worden. "Ik rijd daar veel met de trekker over. Om zes uur 's avonds ben ik kapot. Het erf is nog nooit zo strak geweest als nu", aldus de arbiter, die ook nog in contact staat met de KNVB en UEFA. "Bijpraten, simulatietrainingen. Naar beelden kijken. Is het rood of geel? We bespreken dat samen. Dat gaat gewoon door, alleen nu online. Maar ik mis het wel hoor, de wedstrijden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws