Jonk trots: 'Daardoor onderscheidt De Ligt zich nu van andere verdedigers'

Jonk trots: 'Daardoor onderscheidt De Ligt zich nu van andere verdedigers'

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 09:12do 02-04-2020 om 09:12

Het feit dat Matthijs de Ligt in de jeugd van Ajax als middenvelder heeft gespeeld, is zéér belangrijk geweest voor zijn ontwikkeling. Dat stelt Wim Jonk, die in het verleden werkzaam was in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club.

"Hij was een zogenoemde vroegrijper en toen hij in de middenbouw terecht kwam, werd het wel duidelijk dat hij uiteindelijk de meeste potentie had als centrale verdediger", zegt Jonk tegen Voetbal International over De Ligt. "Maar we hebben Matthijs bewust toch heel lang op het middenveld laten spelen, zodat zijn techniek, handelingssnelheid en spelinzicht konden verbeteren."

De huidige trainer van FC Volendam koos bewust voor het grotere plaatje met De Ligt. "Dit was niet in het belang van de trainer die wilde winnen met zijn jeugdteam, want Matthijs achterin was natuurlijk een rots in de branding geweest. Maar het was wél in het belang van Matthijs, want daardoor onderscheidt hij zich nu van andere verdedigers met zijn kwaliteiten aan de bal, zijn spelinzicht en zijn leiderschapskwaliteiten."

De Ligt vertrok afgelopen zomer na het winnen van de dubbel met Ajax naar Juventus. De Italiaanse grootmacht betaalde ruim 85 miljoen euro en contracteerde hem voor vijf seizoenen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws