'België zet punt achter seizoen: competitie klaar, Club Brugge kampioen'

'België zet punt achter seizoen: competitie klaar, Club Brugge kampioen'

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 12:56do 02-04-2020 om 12:56

Laatste update: donderdag 2 april 2020 om 13:46do 02-04-2020 om 13:46

De raad van bestuur van de Pro League heeft een drastisch advies uitgegeven over het restant van de competitie in België. Het seizoen 2019-2020 zit erop, er wordt niet meer gevoetbald in de eerste en tweede divisie. Volgende week moet het voorstel goedgekeurd worden door de algemene vergadering. Dat melden alle Belgische media donderdag.

Volgens Sporza wordt de huidige stand geaccepteerd als de eindstand. Dat betekent dat Club Brugge kampioen wordt. In België moest de laatste reguliere speeldag nog afgelegd worden, waarna de play-offs van start zouden gaan. Club Brugge is met zeventig punten, vijftien punten meer dan nummer twee Gent, op dit moment de lijstaanvoerder in België. 

Het Nieuwsblad meldt dat er een werkgroep is opgericht om te beslissen over hoe de Europese tickets verdeeld worden, wat er gedaan wordt met het bekertoernooi en hoe de promotie/degradatieregeling gaat verlopen. Opvallend genoeg meldt de krant dat er nog steeds hoop is om de bekerfinale door te laten gaan als de gezondheidsdienst dat toelaat.

Het Laatste Nieuws meldt dat er twee clubs zullen promoveren uit de tweede divisie en geen enkele club uit de Jupiler Pro League zal degraderen.

Met het besluit om de competitie stil te leggen gaat België tegen het dringende advies van de UEFA in om de competities deze zomer nog uit te spelen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws