Update: Tottenham bevestigt dat Son militaire dienstplicht gaat vervullen

Update: Tottenham bevestigt dat Son militaire dienstplicht gaat vervullen

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 22:36do 02-04-2020 om 22:36

Laatste update: maandag 6 april 2020 om 17:20ma 06-04-2020 om 17:20

Heung-Min Son probeert van de nood een deugd te maken tijdens de huidige voetballockdown, meldt The Guardian. De Zuid-Koreaanse Tottenham Hotspur-aanvaller moet zijn militaire dienstplicht nog vervullen en lijkt van plan om dat tijdens de huidige voetballuwe weken te doen.

Son speelde in februari zijn laatste wedstrijden, maar liep vervolgens een armblessure op. Onlangs kreeg hij – net als Steven Bergwijn – al toestemming om naar zijn vaderland af te reizen en daar verder te herstellen van zijn blessure.

Volgens de eerste prognoses zou Son eind april weer in actie kunnen komen, maar de Premier League zal ook tegen die tijd stil liggen. Formeel wordt er tot 30 april niet gevoetbald in Engeland, maar de clubs gaan vermoedelijk beslissen om de hervattingsdatum opnieuw uit te stellen. Volgens The Guardian zou hij dit Son de mogelijkheid bieden om zijn vier weken durende dienstplicht alsnog te vervullen: de Zuid-Koreaan hoopt naar verluidt vanaf 20 april aan te sluiten in het leger.

De standaarddienstplicht in Zuid-Korea is 21 maanden. Son hoeft het merendeel hiervan echter niet te vervullen, omdat hij met de nationale ploeg goud behaalde op de Aziatische Spelen.

Update: Heung-Min Son gaat zijn militaire dienstplicht vervullen voor Zuid-Korea, zo bevestigt Tottenham Hotspur. De aanvaller keerde vorige week terug naar zijn thuisland en verblijft eerst twee weken in quarantaine. Daarna begint hij aan de militaire training op het eiland Jeju. De training duurt ongeveer een maand. Spurs verwacht Son in mei weer te verwelkomen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws