Suk maakt ziekbed én aardbeving mee: De huizen schudden, echt niet normaal

Suk maakt ziekbed én aardbeving mee: "De huizen schudden, echt niet normaal"

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 23:58do 02-04-2020 om 23:58

Voormalig Go Ahead Eagles- en NAC Breda-speler Joey Suk heeft hectische dagen achter de rug. De dertigjarige Deventenaar speelt tegenwoordig bij het Kroatische HNK Gorica en werd onlangs opgeschrikt door een aardbeving, waarvan het epicentrum in de buurt van hoofdstad Zagreb lag.

Op dat moment lag Suk ziek in bed: niet vanwege het coronavirus, maar vanwege een streptokokkenbacterie. De clubarts van Gorica stelde hem gerust, vertelt Suk aan het Algemeen Dagblad. "De symptomen waren helder en niets gaf aan dat het corona kon zijn. Het was een gewone griep, met een streptokokken bacterie." Voor Suk zat er echter niets anders op dan ruim een week in bed doorbrengen. "Ik ben in mijn hele leven nog niet zó ziek geweest als afgelopen week."

Vervolgens kwam dus de aardbeving: de in Zagreb woonachtige Suk werd in de vroege ochtend van 22 maart opgeschrikt door het natuurgeweld. "Op straat zag je de huizen schudden, echt niet normaal. Het was heel beangstigend." De aardbeving kwam op een moment dat Kroatië al in de ban was van het coronavirus. "Alleen de supermarkten zijn nog open, al mogen we net als jullie in Nederland nog wel de straat op. Beetje joggen, frisse neus halen, maar mensen zijn angstig om ziek te worden."

Ondanks alles is Suk – in het bezit van een tot 2023 doorlopend contract – niet van plan om Zagreb te verlaten. "Mijn vorige contract werd verscheurd en de nieuwe, verbeterde voorwaarden gingen direct in. De komende seizoenen speel ik in Zagreb, maar of dat dit seizoen nog gebeurt? Ik hoop het, maar acht de kans niet heel erg groot meer."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws