De Graafschap stoort zich aan 'grote uitspraken' van topclubs Ajax, PSV en AZ

De Graafschap stoort zich aan 'grote uitspraken' van topclubs Ajax, PSV en AZ

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 12:15vr 03-04-2020 om 12:15

Bij De Graafschap is men niet te spreken over de grote woorden die topclubs als Ajax, PSV en AZ gebruiken over het verdere verloop van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van de Doetinchemse club, predikt geduld.

Het verhaal is bekend: Ajax, PSV en AZ zien het liefst dat er een dikke streep wordt gezet onder het huidige seizoen. Ostendorp snapt dat maar deels. "We hebben als clubs gezamenlijk afgesproken dat we de KNVB de tijd moeten geven. Het besluit van de UEFA om de competities af te willen maken levert duizenden vragen op en de KNVB moet een aantal belangrijke antwoorden vinden", zegt de directeur van De Graafschap tegen VTBL.

"Natuurlijk hebben wij behoefte aan duidelijkheid op korte termijn, maar we gaan nog niet voor de grote uitspraken als 'stop er maar mee', we snappen dat de KNVB even tijd nodig heeft", vervolgt Ostendorp, die met De Graafschap tweede staat. Die plek geeft recht op promotie naar de Eredivisie. "Wij hebben besproken om pas op eventuele plannen te reageren als de KNVB deze (vermoedelijk dinsdag, red.) aan ons voorlegt."

In de tussentijd vraagt Ostendorp om geduld op te brengen voor de KNVB. Het stoort hem dat er zoveel kritiek is op de voetbalbond. "Omdat het zo lastig is, moet de KNVB de ruimte krijgen om iets te bedenken. Ze zijn niet te benijden en ze worden veel te zwaar bekritiseerd op dit moment vind ik."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Ostendorp een punt?

(1571 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws