Van der Vaart: 'Als het niet zo belangrijk is, moeten we zeggen: kap er even mee'

Van der Vaart: 'Als het niet zo belangrijk is, moeten we zeggen: kap er even mee'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 19:18vr 03-04-2020 om 19:18

Als het aan Rafael van der Vaart ligt, wordt het voetbal voorlopig niet hervat. Volgens de NOS-analist kan er beter niet meer gevoetbald worden, zolang de gezondheidsrisico's niet te groot zijn.

Van der Vaart zou er geen moeite hebben als het seizoen 2019/2020 per direct wordt stopgezet, zoals Ajax, AZ en PSV al voorstelden. "Waar ik me een beetje aan erger... Ik zie op Instagram allemaal videootjes voorbijkomen: voetbal is niet belangrijk, het is dit, het is dat. Nou, als het niet zo belangrijk is, moeten we ook met zijn allen zeggen: luister, we kappen er even mee, totdat alles weer gezond is", laat hij weten in een speciale livestream-uitzending van Studio Voetbal.

Wedstrijden zonder publiek zijn ook geen optie voor de 109-voudig Oranje-international. "Voetbal is voor het publiek. Dan hoor je weer overal dat het niet zo belangrijk is, maar willen we over twee weken weer voetballen zonder publiek." Ook de sportieve belangen zouden volgens Van der Vaart niet mee moeten wegen. "Natuurlijk is het lullig voor AZ, dat misschien kampioen kan worden. Maar ik sta er zo in: voetbal is niet zo belangrijk, dan maar niet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws