Jammer dat Ajax, AZ, PSV en RKC er nu al zo over praten, stoppen kan altijd nog

"Jammer dat Ajax, AZ, PSV en RKC er nu al zo over praten, stoppen kan altijd nog"

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 21:35za 04-04-2020 om 21:35

SC Cambuur kon de Eredivisie al ruiken, maar moet voorlopig in spanning afwachten of het daadwerkelijk mag promoveren. De Keuken Kampioen Divisie-koploper is afhankelijk van de beslissing die de KNVB neemt.

Directeur Ard de Graaf roept echter op tot geduld en tot begrip voor de voetbalbond. "Er zijn momenteel grotere dingen aan de hand, laten we ons daar vooral mee bezighouden. Dit overschaduwt alles", laat hij weten aan de NOS. De Leeuwarders volgen de lijn van de KNVB en de autoriteiten. "Heel saai misschien, maar zo is het wel..."

Ajax, AZ en PSV namen eerder deze week alvast stelling door te pleiten voor een directe beëindiging van het seizoen. De Graaf vindt het echter nog te vroeg voor dit soort uitspraken. "Ik vind het jammer dat Ajax, AZ, PSV en RKC er nu al zo over praten. Stoppen kan altijd nog. Laat de KNVB maar eerst alle mogelijkheden verkennen."

Over de samenwerking en de communicatie met de overige Keuken Kampioen Divisie-clubs is hij echter te spreken. "Iedereen beseft dat dit alles tijd nodig heeft. We hebben veel overleg met elkaar, want in tijden van crisismanagement kan alles weer heel snel veranderen. De clubs beseffen dat ze mee moeten in dit proces."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Cambuur alsnog promoveren als het seizoen definitief wordt stopgezet?

(663 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws